nieuws

 

Extra kleutergroep

In 2024 start een tweede groep Zeepaardjes. Alle kleuters bevinden zich aan de zijde van de Bovenweg, waar ze gebruik kunnen maken van hun eigen leerplein, een speellokaal en twee speel- werklokalen. Onze manier van werken maakt het voor de leerlingen mogelijk zich binnen bepaalde kaders vrij binnen deze ruimtes te bewegen. De inloop voor de leerlingen vindt plaats in hun eigen stamgroep bij de blauwe of gele Zeepaardjes. Door middel van het digikeuzebord kunnen de leerlingen en leerkrachten zien waar nog een plekje vrij is om te spelen, bovendien is zichtbaar waar een vriendje of vriendinnetje uit de andere groep is. Hierdoor blijven alle kinderen samen spelen, samen leren op de Molenberg.

Lezen is Top - LIST lezen

Sinds anderhalf jaar ligt de focus op lezen. Lezen vergroot de wereld voor ons allemaal, door te lezen prikkelen we de fantasie en worden we nieuwsgierig. De leerlingen lezen dagelijks 20 minuten, waarbij opgemerkt moet worden dat ook de Zeepaardjes hierin meebewegen. De leerkracht leest voor en activeert de leerlingen door het stellen van vragen. De overige groepen starten met een miniles waarbij de leerkracht een stuk voorleest en de kinderen in de gelegenheid zijn mee te lezen. Daarna wordt een leesvraag gesteld waardoor de kinderen gerichter lezen. Na het lezen wordt er gesproken over de inhoud van de verschillende boeken. De Leerlingen op de Molenberg zijn zeer gemotiveerd om te lezen, dat is zichtbaar in de school. Maar ook tijdens het leerlingenarena gaven leerlingen aan veel plezier te beleven aan het lezen.

Omgaan met geld - Jeelo

 Gedurende de periode januari-februari 2024 staat het thema omgaan met geld centraal. Allerlei vragen komen voorbij zoals:

  • Maakt geld gelukkig?
  • Waar komt ons geld vandaan?
  • Wat als je geen geld verdient?